Hennes & Mauritz (H&M) stopt definitief met de productie van kleding met angorawol. Eind november maakte de populaire Zweedse modeketen al bekend de productie van kledingstukken met de zachte wolsoort tot nader orde op te schorten.

Angorawol
Angorawol | Foto: orchidgalore via Compfight cc

Aanleiding hiervoor is een video undercover gefilmd in China, waar 90% van alle angorawolproductie plaatsheeft. PETA Azië bracht de beelden naar buiten en hierop is te zien hoe slecht angorakonijnen worden behandeld voor de productie van de wol.

H&M verklaarde eerst onderzoek te gaan doen om zeker te krijgen dat hun leveranciers angorakonijnen wel goed behandelen. Tot die tijd werd dus de productie opgeschort, konden klanten kledingstukken met angorawol retourneren, maar bleef het huidige assortiment gewoon te koop.

Nu stopt H&M dan definitief met angorawol. In een persbericht verklaren zij:

“We stopten op 27 november de productie van alle kledingstukken met angorawol en hebben sindsdien bijkomende inspecties uitgevoerd in de kwekerijen waar onze leveranciers hun angorawol vandaan halen.”

“Omdat de angoraboerderijen ver van ons verwijderd zijn in de productieketen, kunnen we momenteel niet garanderen dat ze werken volgens onze richtlijnen en volgens de specifieke richtlijnen voor het kweken van angorakonijnen. We hebben daarom besloten om de productie van angoraproducten definitief stop te zetten.”

Bron: HLN.be ©PiepVandaag.nl