Karen Soeters

Karen Soeters was oprichter van aspirant omroep PIEP!, die omgedoopt werd tot nieuwssite PiepVandaag en tegenwoordig de naam AnimalsToday draagt, het mediaplatform van stichting House of Animals. Met een bereik van zo’n 2 miljoen unieke bezoekers afgelopen jaar is AnimalsToday.nl de grootste dierennieuwssite van Nederland. Karen heeft een groot netwerk in zowel binnen- als buitenland.

Van augustus 2007 tot medio 2022 was Karen directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Ze was projectleider van de veelbesproken klimaatfilm ‘Meat the Truth’, verantwoordelijk voor daarop volgende documentaires ‘Sea the Truth’, ‘De Haas in de Marathon’ en één van de makers van visuele documenten over megastallen en onverdoofd ritueel slachten. Daarbij zijn onder haar redactie de boeken ‘Sea the Truth, essays on overfishing, polution and climate change’ en ‘Meat the Future’ verschenen.

Ook verzorgt Karen regelmatig lezingen in binnen -en buitenland. Daarbij heeft ze bij RTV Noord-Holland een driedelige reportage gepresenteerd over de ganzenproblematiek rond Schiphol en presenteerde zij een wekelijks dierenitem in het nieuws. Karen trad geruime tijd op als dierennieuwsdeskundige bij het RTL programma Koffietijd, waar ze samen met Loretta Schrijver ook de redactie voor deed.

Naast deze activiteiten was ze werkzaam als docent mediapsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam bij het Instituut voor Media, Informatie en Communicatie.

Tegenwoordig is Karen Soeters voltijds bezig met dierenwelzijn en schrijven.

In de media was Karen onder andere bij:

Pauw en Witteman, De Wereld Draait Door, Watt nu?, Rondom 10, EenVandaag, Netwerk, Hart van Nederland, RTL Nieuws, NOS Nieuws, Jeugdjournaal, Powned, Goedemorgen Nederland, Editie NL en internationaal op de Spaanse nationale televisie en het nieuws bij Al Jazeera. Allerhande landelijke media nemen met grote regelmaat de persberichten van House of Animals over.

Enkele lezingen:

– Animal Rights Conference Los Angeles, VS 2016
– Faunaction Mexicostad, Mexico 2016
– Congres Viva! Action for Animals Poland in samenwerking met de gemeente Slupsk, Polen 2016
– European Veterinary conference, voorjaarsdagen, Den Haag 2016
– L’Animal en Politic, Parijs, Frankrijk 2016

Archief