Dierenasiel Amsterdam (DOA) is naarstig op zoek naar vrijwilligers die katten willen komen knuffelen. Ruim 200 katten moeten wegens een schimmeluitbraak noodgedwongen zes weken in quarantaine. De dieren zullen al die tijd alleen in een hok moeten doorbrengen en kans op eenzaamheid is groot. De kattenknuffelaars kunnen dat leed verzachten.

kattenknuffelaars
Dierenasiel Amsterdam zoekt met spoed kattenkuffelaars | Foto: barnimages.com

Drie weken geleden werd de schimmelinfectie ontdekt. Karin Amstutz van Dierenopvang Amsterdam:

“Het ging in dit geval om een zeer besmettelijke variant.”

Quarantaine
De schimmelinfectie is niet dodelijk, maar katten kunnen er wel last van hebben. Zo krijgen de besmette dieren kale plekken op hun kop.

Slechts 40 van de 230 aanwezige katten bij Dierenopvang Amsterdam is besmet. Toch moeten alle katten in quarantaine, omdat ook de kennel besmet is. DOA wil geen risico tot verdere besmetting nemen.

Eenzaam
De vrijwillige kattenknuffelaars zijn nodig om te voorkomen dat de katten eenzaam worden. De dieren zullen zes weken lang in een hok van slechts één vierkante meter moeten doorbrengen. Amstutz:

“Dat is best sneu voor een kat. Bovendien zijn de katten die in ons asiel zitten al bibberig en bang aangelegd, in een hokje wordt dat er niet beter op.”

kattenknuffelaars
Spelen met een hengeltje | Foto: publiek domein

De gezochte vrijwilligers moeten vooral de katten vermaken. Amstutz:

“We zoeken entertainment. Daarom zoeken we vrijwilligers die met de katten willen spelen via een hengeltje. Ook een verhaaltje voorlezen werkt goed weten we uit ervaring.”

Helpen
Wil je de katten bij DOA helpen? Meld je aan via e-mail: schimmelvrij@gmail.com. In het asiel wordt uitgelegd hoe je kunt voorkomen dat je de besmetting op je eigen kat overbrengt. Ook vraagt DOA dringend om een financiële bijdrage, want de schimmelinfectie betekent dat er veel extra kosten gemaakt moeten worden. Meer informatie daarover vind je op de website van DOA.

Bron: RTL Nieuws ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor