In de Amerikaanse staat Utah wordt komend weekend de jaarlijkse fazantenjacht geopend. Niemand minder dan Donald Trump Jr., de zoon van de Amerikaanse president, vindt het nodig aan dit ‘heuglijke evenement’ deel te nemen. Hij voegt zich bij Steve King, een republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden van de VS om de fazanten te schieten.

Donald Trump Jr
Donald Trump Jr. schiet graag op weerloze dieren | Foto: Pixabay

De fazantenjacht in Utah is niet zomaar een jacht. Maar liefst 10.000 in gevangenschap gefokte fazanten zullen worden vrijgelaten, zodat ze kunnen worden bejaagd door mensen op openbaar jachtterrein. Utah’s Division of Wildlife Resources (DWR) en Sportsmen for Fish and Wildlife (SFW) kochten de vogels van twee particuliere fokkerijen om het aantal fazanten te verhogen, zodat deze kunnen worden geschoten.

Langere jachtperiode
Daarbij komt dat de gebruikelijke jachtperiode van 14 dagen is verlengd tot maar liefst 30 dagen. Door de jachtperiode op privaat landgoed te verlengen, zal de populatie fazanten in Utah niet te lijden hebben, zo verklaart Jason Robinson, wildcoördinator bij de Division of Wildlife Resources in Utah:

“Genoeg hanen zullen de jacht overleven, dus daarvan zijn er genoeg beschikbaar om in de lente alle hennen te dekken.”

Verder voegde hij daar aan toe:

“Als je na het openingsweekend jaagt, zul je nog steeds een geweldige ervaring hebben en genoeg vogels vinden.”

De fazanten zullen voor elk weekend in de jachtperiode worden vrijgelaten. Behalve tijdens Thanksgiving, de vierde donderdag in november. De vogels worden de dag vóór de feestdag vrijgelaten, zodat er genoeg fazanten zullen zijn om het gehele Thanksgivingweekend te kunnen schieten.

Bron: World Animal News ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor