Hennes & Maurtiz (H&M) blijft de huidige collectie van producten met angorawol verkopen. Gisteren werd in de media breed uitgemeten dat de Zweedse modeketen het besluit had genomen de productie van kledingstukken met angorawol op te schorten.

Angorawol - H&M
Foto: criana / Foter.com / CC BY-NC-ND

Volgens de woordvoerder van H&M:

“We onderzoeken momenteel of de productie van kledingstukken met angorawol moet worden stopgezet. We hebben nooit gezegd dat de kleding die nu in de winkel of online te koop is, teruggetrokken wordt”

De angorawol industrie is in opspraak geraakt door beeldmateriaal gemaakt door PETA Azië in China, waar 90% van alle angorawol vandaan komt. Op de beelden is te zien hoe konijnen levend worden geplukt en buitensporig lijden.

Volgens de woordvoerder is het een misverstand dat H&M direct kledingstukken uit het assortiment zou halen:

“Er is momenteel zo veel commotie over dit onderwerp. We zijn nu versneld extra controles aan het uitvoeren bij boeren die angorawol produceren. Maar we zijn er bijna zeker van dat de controles die we eerder hebben uitgevoerd juist waren en dat onze angorawol op een juiste manier wordt verkregen.”

Wanneer blijkt dat consumentenvertrouwen met betrekking tot angorawol is verdwenen kan er altijd nog worden besloten artikelen uit het assortiment te halen:

“Nu zien we daar nog geen reden voor”, vervolgt de zegsman.

H&M kan nog geen duidelijkheid geven wanneer dat onderzoek is afgerond:

“Het ligt er maar net aan hoe snel we alle boerderijen opnieuw kunnen af gaan, maar dit onderzoek heeft voor ons hoge prioriteit.”

Bron: NU.nl ©PiepVandaag.nl