Gelukkig had Mick Hussin uit Australië onlangs een reanimatiecursus gevolgd, waardoor hij wallabyjong Lucky kon redden. Hij viste het opgejaagde diertje uit een rivier en paste mond-op-snuitbeademing toe.

Wallaby Lucky
Wallaby Lucky | Foto:WIRES

Mick Hussin was op vakantie in Byron Bay en dronk op zijn gemak een biertje toen hij een troep honden een wallaby Belongil Creek in zag jagen. Het dier zwom voor zijn leven. Mick bedacht zich geen moment en sprong ook in het water. Het lukte hem het wallabyjong bij de staart vast te grijpen en uit de rivier te trekken. Omdat het diertje inmiddels buiten bewustzijn was, vormde hij met zijn handen een trechter en begon met mond-op-snuitbeademing.

 ‘Ik was bang dat het geen nut meer had, maar ik bleef het toch proberen’, vertelde Hussin de Australian Broadcasting Corporation. Na tien minuten reanimatie begonnen de pootjes van de wallaby te bewegen. Dat was een geweldig moment!’

Hussin droogde de wallaby (ook wel een ‘joey’ genoemd) af en wikkelde hem in een handdoek, waarna hij contact opnam met NSW Wildlife Information, Rescue and Education Service (WIRES).

Wallaby Lucky
Lucky met zijn redder | Foto: WIRES

‘Een paar seconden en de kunde om te reanimeren kunnen het verschil betekenen tussen leven en dood. Wij zijn erg blij dat meneer Hussin dit prachtige diertje heeft gereanimeerd’, aldus de directeur van WIRES.

Hoewel Hussin zijn reanimatietraining pas onlangs had afgerond, was dit niet het eerste diertje dat hij redde. Tien jaar geleden hielp hij een gewonde puppy.

‘Toen ik hem vond in een poel was hij zo klein dat hij in mijn hand paste. Nu is het een 68 kilo zware kruising rottweiler-Duitse dog en we hebben hem nog steeds.’

Bron: Huffington Post ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.