Leerlingen uit groep 8 van de Neptunusschool uit Amsterdam hebben staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) geïnterviewd op de eerste dag van de internationale wildlife crime-conferentie in het Kurhaus in Scheveningen. In het kader van ‘Zapp Your Planet: Operatie Olifant’ mochten Levi, Lois, Atilla en Noussair de bewindsman aan de tand voelen over de rol van Nederland om stroperij en ivoorhandel te stoppen. Om aandacht te vragen voor de bedreigde olifanten kreeg de staatssecretaris een reuze ‘antistroopwafel‘ aangeboden.

antistroopwafel
Van Dam met zijn antistroopwafel | Foto: © WNF

Met Zapp Your Planet 2016 vraagt NPO Zapp samen met WNF aandacht voor de bedreigde olifant, en zamelen we zoveel mogelijk geld in om de olifant tegen de stropers te beschermen. We komen dit jaar samen in actie voor de olifant, die steeds meer wordt bedreigd door stroperij.

Operatie Olifant
Van 9 tot en met 14 mei 2016 staat NPO Zapp een week lang in het teken van de actie Zapp Your Planet: Operatie Olifant. Jaarlijks worden ongeveer 30.000 olifanten in Afrika gestroopt om hun slagtanden voor de handel van nutteloze producten als ivoren beeldjes en armbandjes. WNF gaat stroperij tegen, zorgt voor extra parkrangers en beschermde gebieden en dringt aan op strengere wetten tegen wildlife crime. Hier is echter veel personeel, training en materiaal voor nodig. Met de actie ‘Zapp Your Planet: Operatie Olifant’ zamelen NPO Zapp en WNF geld in en vragen we aandacht voor het wereldwijde probleem.

Zapp Your Planet-marathon
De officiële kick-off van Zapp Your Planet vindt plaats op 20 maart in Wildlands in Emmen. Vanaf dat moment tellen de Zapp-presentatoren en -programma’s af naar de spetterende finale van Zapp Your Planet, op zaterdag 14 mei in Hilversum. Vanuit Studio 21 zijn de hele dag, tussen 09.00 en 19.00 uur, live Zapp-programma’s als Checkpoint, BZT-Show, Beste Vrienden Quiz, Zapp Sport, Kids Top 20, Street Magic en het Jeugdjournaal. Er zijn diverse optredens en bijzondere workshops. De bekende Zapp-gezichten zijn aanwezig bij de 10 uur durende tv-marathon, gepresenteerd door Klaas van Kruistem en co-hosts Anne-Mar Zwart en Saskia Weerstand. Vlak voor 19.00 uur maken alle Zapp-presentatoren het eindbedrag van Zapp Your Planet 2016 bekend… De actiedag op 14 mei 2016 is van 09.00 tot 19.00 uur te zien bij NPO Zapp op 3 en op zappyourplanet.nl.

Persbericht WNF