In Sexbierum is afgelopen maandag een ernstig mishandelde bruinvis aangetroffen. Het dier had het touw nog om haar staart zitten waarmee ze achter een auto aan over de dijk is getrokken, zo bericht de Leeuwarder Courant.

Sexbierum
Bruinvis | Foto: Pixabay

De dierenambulance van Hans van Riet was als een van de eerste ter plaatse en wat hij aantrof gaat ieder inlevingsvermogen te buiten:

“Naast het dier lag de foetus, een ongeboren bruinvis. Het dier had een sleeptouw om de staart en was achter een auto over de dijk getrokken.”

De kop van de bruinvis is verdwenen en het dier is ook van haar ingewanden ontdaan. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de bruinvis dood of levend was tijdens de gruwelijke mishandeling.

Sectie
Op de plaats delict zijn bandensporen aangetroffen van een 4×4-voertuig. De politie is inmiddels een onderzoek gestart en wil precies weten er is gebeurd en waar de bruinvis aan overleden is:

“Het leek erop dat de bruinvis is mishandeld, maar we moeten dat eerst zeker weten voordat we onderzoek kunnen doen naar mogelijke daders. We verwachten het sectierapport woensdag te krijgen.”

De Universiteit van Utrecht gaat de sectie verrichten op het dier.

Bron ©PiepVandaag.nl