Bij een gezamelijke actie van de Landelijke Inspectiedienst en de Dierenpolitie zijn in Sint-Oedenrode, Branbant dinsdag vier paarden in beslag genomen. De eigenaar van de dieren had begin september de opdracht gekregen de paarden bij te voeren maar nu werd duidelijk dat de dieren nog steeds vreselijk mager waren.

Sint-Oedenrode
Foto: H.W. Fluks via borden.plaatsengids.nl

Begin september kregen de dierenpolitie en de LID een melding dat er vier paarden in een weiland in Sint-Oedenrode stonden die ernstig verwaarloosd en ondervoed waren. Uiteindelijk bleken de dieren ook niet goed bekapt en was het weiland slecht afgezet. Een dierenarts onderzocht de paarden en concludeerde dat de dieren inderdaad veel te mager waren maar nog niet ziek. De eigenaar kreeg de kans de situatie te verbeteren door bij te voeren, de hoeven te bekappen en het weiland beter af te zetten.

Bij hercontrole bleek echter dat de situatie van de dieren niet verbeterd was. De dieren waren zelfs verder vermagerd. Hierop zijn de verwaarloosde paarden in overleg met Dienst Regelingen in beslag bewaring genomen. De paarden zijn overgebracht naar een opvangadres.

Bron: Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl