De Dierenbescherming en de politie hebben zeven verwaarloosde honden in beslag genomen die in een laag met 20 cm poep en urine leefden. De viervoeters zaten vast in een ruimte in een voormalig winkelpand in Winschoten. Volgens de politie zagen de honden deze week voor het eerst in lange tijd weer daglicht.

poep
Honden gered uit winkelpand met 20 cm laag poep | Foto: Facebookpagina politie Oldambt

Volgens buurtbewoners had er al veel eerder actie ondernomen moeten worden. Vier maanden geleden werd er al melding gemaakt bij de politie over de situatie van de honden. De politie kan niet zeggen hoeveel meldingen er inmiddels zijn binnengekomen. Zij zien dat de huidige huurder niet langer het pand bewoont. Echter liet hij de honden er aan hun lot over. Buren zien dat de eigenaar iedere avond met een grote zak brokken de woning betrad maar de viervoeters niet uitliet. Ze zijn al maanden niet uitgelaten waardoor zij hun behoefte in het winkelpand deden. De huurder heeft een proces-verbaal gekregen.

Naar aanleiding van dit incident wil de Dierenbescherming een invoering van het zelfstandig houdverbod zodat mensen die dieren verwaarlozen niet langer huisdieren mogen houden. Tegen Algemeen Dagblad zei de Dierenbescherming:

“Dit is weer zo’n voorbeeld van iemand die niet geschikt is om huisdieren te houden.”

De Dierenbescherming bezocht vorige week de ruimte waar de honden zich bevonden. Er waren klachten binnengekomen van geblaf. Deze week was er een hercontrole op de situatie, waar de eigenaar niets aan had veranderd. Daarom werden de viervoeters vervolgens in beslag genomen. Volgens de Dierenbescherming was er op het eerste gezicht niets mis met de honden: ze hadden eten en drinken, en hun gewicht was niet slecht. Maar door de ammoniaklucht hadden ze rode ogen. Het is maar te hopen dat de honden hier geen nadelige gevolgen van zullen ondervinden. De dieren zijn naar een speciaal opvangadres gebracht.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefania Pampin Zuidmeer