Olifant
Foto: iStock Photo

Dierenrechtenorganisatie Een Dier Een Vriend (EDEV) heeft vandaag aangifte gedaan tegen Dierenpark Emmen na de val  van olifant Radza in de gracht rond het olifantenverblijf afgelopen zondag. EDEV vindt dat de dierentuin het welzijn van olifanten door zo’n greppel in gevaar brengt, zo meldde de organisatie dinsdag.

”Het is niet de eerste keer dat het fout gaat met een olifant in Dierenpark Emmen. Al twee keer eerder zijn olifanten ernstig gewond geraakt door een val in de greppel”, aldus een woordvoerder van EDEV. De organisatie beroept zich op een wetsartikel waarin staat dat de gezondheid of het welzijn van een dier niet benadeeld mag worden.

Het is belangrijk dat dierenverblijven voorzien zijn van een goede afscheiding die het uitbreken van de dieren voorkomt en die een veilige barrière tussen de dieren en het publiek vormt. De materialen die worden gebruikt voor de verblijven mogen niet schadelijk zijn voor het dier, zo stelt EDEV.

Andere dierentuinen met olifanten in Nederland die ook een greppel of gracht rond het olifantenverblijf hebben, zijn Artis, Blijdorp en Amersfoort.

Bron: ANP

Lees ook het opinie-artikel van Leonie Vestering van Wilde Dieren de Tent Uit, over olifanten in circussen:
“Wie niet luisteren wil, zal voelen”