Veel mensen hebben alles verloren na de heftige vulkaanuitbarsting in Guatemala. Ignacio López Benítez moest halsoverkop zijn huis ontvluchten toen de dikke laag vulkaanas neerdaalde. Maar direct nadat het veilig was ging hij terug met maar een doel: zijn hond Brava redden.

Guatemala
Ignacio en Brava | Foto: screenshot video Stereo 100/Facebook

Ignacio wilde naar huis om wat eigendommen op te halen maar bovenal om zijn hond Brava terug te vinden:

“Ik heb alles verloren. Mijn familie leeft godzijdank, ze zijn verbrand maar leven, ik red wat kleding, en de rest daar zal God voor zorgen, en mijn hond die mijn ziel en zaligheid is.”

Emotie
Ignacio geeft aan dat zijn hart vervuld was van emotie toen hij zijn trouwe metgezel levend vond, die ook opgewonden was om zijn baasje weer te zien. De hond zat onder vulkaanas toen hij werd gevonden, en dat kan mens en dier het leven kosten, omdat vulkaanas een soort cement vormt in de longen. Ignacio houdt de hond na de hereniging in zijn armen alsof het een pasgeboren baby is.

Brava is een van de vele dieren waarnaar gezocht wordt in Guatemala, zowel door particulieren als reddingsorganisaties. Bekijk hieronder hoe Ignacio blij is weer samen te zijn met Brava:

Bron: Kachorros ©AnimalsToday.nl Bart van Riel