Bret Winingar uit Little Rock in Arkansas, Verenigde Staten, zag op 31 januari tijdens een motorrit een hondentransportkrat in een veld naast de weg staan. Toen hij voor de zekerheid een kijkje ging nemen trof hij een uitgemergelde hond aan, achtergelaten en opgesloten.

transportkrat
Charlie Bravo en het transportkrat waarin ze werd gevonden

Hoe lang het teefje in het krat heeft doorgebracht is niet bekend, maar het dier was uitgehongerd en zeer mager, ze had lange nagels, haar verblijfplaats lag vol uitwerpselen en ze liep gebogen vanwege het te kleine formaat van het krat.

De motorrijder vertrok, maar in tegenstelling tot haar baasje liet hij haar niet in de steek: Bret ging voedsel en hulp halen.

transportkrat
Het transportkrat waarin Charlie Bravo opgesloten zat

 

transportkrat
Na tijden in het krat opgesloten te hebben gezeten was Charlie Bravo uitgehongerd

Bret en zijn vriend Zach kwamen snel terug met hondenvoer. Het dier had zo’n honger dat het al door de zak heen begon te knagen. Ze gaven de hond kleine beetjes voedsel en namen haar daarna mee in de auto.

Het zwarte hondje dat Charlie Bravo werd genoemd ging met Bret mee naar huis, als vijfde opvanghond. Hij was eigenlijk van plan een goed huis voor haar te zoeken, maar terwijl ze opknapte raakte hij zo aan haar gehecht, dat hij besloot haar te houden.

Omdat Charlie Bravo niet sociaal en erg schichtig was ten opzichte van mensen, vermoedt men dat ze het grootste deel van haar leven in het krat heeft doorgebracht. Maar dankzij de aandacht en liefde die ze krijgt bij de familie Winingar is ze helemaal opgebloeid, inmiddels is het een vriendelijke, gezonde hond die zeker twee keer zo veel weegt als toen ze gevonden werd. Ze speelt graag met de andere honden en houdt ervan op de bank te slapen.

transportkrat
Charlie Bravo voelt zich helemaal thuis

Dankzij de Facebookpagina Charlie Bravo; rescued motorcycle dog heeft de redding veel aandacht gekregen en doneerden mensen geld voor de aanzienlijke medische kosten. Er is nog geld over, waarmee de familie een fonds wil opstarten om andere mishandelde dieren te helpen: ‘Charlie’s Angels’.

Wat een geluk dat Bret Winingar besloot te stoppen en Charlie Bravo vond. Na veel ellende kan ze nu eindelijk genieten van een heerlijk hondenleven.

transportkrat

Bron, foto’s Bret Winingar ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde