Life USA geven truien en jassen van Inditex weg na angoravrije belofte

’s Werelds grootste kledingketen, Inditex, schreef geschiedenis toen ze besloot om niet alleen voor altijd angorawol te verbannen, maar ook door haar resterende voorraad van 20.000 gloednieuwe angorawollen kleding, geproduceerd in voorgaande seizoenen, te doneren aan mensen in nood. Deze week is Life for Relief and Development (Life USA), begonnen met het verdelen van de truien en jassen (met een winkelwaarde van ongeveer €800.000) onder een deel van de 1,2 miljoen Syrische vluchtelingen in Libanon.

Inditex
Kleding van angorawol wordt uitgedeeld | © PETA

Het uitdelen vond plaats in de dorpen rond de Libanese stad Tripoli, in de Bekavallei en in de vluchtelingenkampen van Majdal Anjar, Mar Elias, Sawiri en al-Marj.

De ongeëvenaarde stap van Inditex kwam na besprekingen met PETA US – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor kleding” – en in het kielzog van een onderzoek van PETA Azië, waarin te zien is hoe sommige konijnen het uitschreeuwen van de pijn als de vacht uit hun lichaam wordt gerukt, terwijl anderen worden geknipt of geschoren en door de scherpe gereedschappen steevast gewond raken in hun wanhopige strijd om te ontsnappen.

PETA oprichter Ingrid E. Newkirk:

“PETA US kan de konijnen die werden gedood nadat de vacht van hun lichaam werd afgerukt, niet terugbrengen. Maar het is goed om te zien dat het nog steeds degenen kan helpen die minder bedeeld zijn. Inditex’s gift is een stap in de goede richting om van de wereld een vriendelijkere plek te maken voor de vluchtelingen – en de konijnen – die allen enorm hebben geleden.”

Inditex
Syrische vluchtelingen nemen kleding van angorawol in ontvangst | © PETA

Life for Relief and Development’s chief operating officer, Mohammed Alomari:

“Met 3,8 miljoen ontheemden uit het door oorlog verscheurde Syrië, hebben PETA US en Inditex zowel dieren geholpen als mensen die het meest in nood zijn. Als je alles hebt verloren, maakt iets eenvoudigs als een nieuwe, schone en warme jas een wereld van verschil.”

Inditex, dat gevestigd is in Spanje, bezit onder anderen de merken Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti en Bershka. Het bedrijf maakt deel uit van een groeiende lijst van meer dan 70 topmerken en retailers – waaronder C&A, HEMA, Gaastra, SuperTrash, French Connection, ASOS, Calvin Klein, Stella McCartney en Tommy Hilfiger – die angorawol definitief hebben verbannen als gevolg van een onderzoek van PETA Azië.

Persbericht People for the Ethical Treatment of Animals (PETA)


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.