Vijf vrijwilligers van dierenbeschermingsorganisatie Anti Dierproeven Coalitie (ADC), beter bekend als de ‘Beaglebevrijders’, hebben eindelijk hun rechtszaak. Dinsdag 15 juli om 13.30 worden zij verwacht op het Paleis van Justitie in Den Bosch.

ADC beaglebevrijders

ADC campagneleider Robert Molenaar:

“Eindelijk! We wachten nu al meer dan een jaar op een datum voor onze rechtszaak. De zaal zal uitpuilen van supporters die voor de bevrijdingsactie zijn en tegen dierproeven. Wij willen niets liever dan voor de rechter verschijnen en onze motivatie voor de reddingsoperatie uit de doeken doen. Zonder ingrijpen hadden deze honden nu niet meer geleefd. Wij hebben niet uit eigenbelang gehandeld, maar de levens van deze honden voorop gesteld. Wij eisen rechtspraak!”

Meer dan 11.000 mensen hebben een steunbetuiging voor de bevrijdingsactie getekend op de website www.beaglebevrijders.org. Molenaar:

De mensen willen vrolijke speelse honden in de parken zien, geen akelige testen op onze trouwe viervoeters. Wij ontvangen louter positieve reacties op onze daad. Het wordt hoog tijd dat de dierproefnemers in de beklaagdenbank komen. Dierproeven passen niet in een moderne en beschaafde samenleving.”

In de nacht van 9 op 10 april 2013 haalden leden van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) 6 beagles uit een proefdierfokkerij in Escharen. De honden werden ondergebracht bij gastgezinnen. De beaglebevrijders hebben zich de volgende dag vrijwillig gemeld bij de politie. Nu moeten zij zich dinsdag 15 juli 2014 om 13.30 melden voor een regie-zitting. Molenaar:

“We verwachten meer dan 100 supporters in de rechtszaal. Na afloop zullen we een protestactie houden bij het dierproefcentrum Wil Research aan de Hambakenwetering in Den Bosch. Hier worden nog massaal honden vergiftigd in zinloze experimenten om o.a. bestrijdingsmiddelen op de markt te brengen”.

Voor wie aanwezig wil zijn bij de rechtszaak, moet dinsdag 15 juli vóór 13:30 uur aanwezig zijn bij Paleis van Justitie, Leeghwaterlaan 8 te ‘s-Hertogenbosch. na afloop van de rechszitting organiseert ADC een protestactie bij Dierproefcentrum Wil Reseach aan de Hambakenwetering 7 te De Bosch.

Bron: ADC ©PiepVandaag.nl