Bont voor Dieren heeft een tv-commercial laten maken als reactie op de rechtszaak die 160 nertsenhouders hebben aangespannen tegen de Nederlandse Staat. De commercial is onderdeel van de campagne Samen Tegen Bont.

nertsenindustrie
Foto credit: Dzivnieku briviba via Compfight cc

Met de spot brengt Bont voor Dieren het leed van de bijna 6 miljoen nertsen aan het licht, die elk jaar in Nederland worden gefokt en vergast voor hun vacht. De spot laat beelden zien van de nertsen in hun kooitjes, de dieren zijn gefilmd in een Nederlandse nertsenfokkerij.

Bont voor Dieren:

“We roepen op om de petitie te tekenen op onze campagnewebsite ‘Samen Tegen Bont’. Deze petities zullen wij aanbieden aan de voorzitter van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders (NFE).”

85% van de Nederlanders is tegen de bontindustrie. Politiek Den Haag heeft eind 2012 een nertsenfokverbod aangenomen en geeft hiermee het duidelijke signaal af dat dieren fokken voor hun vacht onethisch is. Ondanks de publieke verontrusting hebben de 160 nertsenhouders in Nederland een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat aangespannen.

Met deze actie wil Bont voor Dieren nog eens benadrukken richting de nertsenfokkers dat Nederlanders tegen bontfokkerijen zijn.

“Er is geen draagvlak voor, niet bij de bevolking en niet vanuit de politiek.”

Op 3 september dient het hoger beroep tussen de nertsenfokkers en de Nederlandse Staat. Teken de petitie tegen bontfokkerijen hier.

Bron: Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl