Jaap Korteweg - landbouwsubsidies
Foto: De Vegetarische Slager

De Telegraaf meldt vandaag dat de Partij voor de Dieren in verlegenheid zou zijn gebracht, omdat Jaap Korteweg, de echtgenoot van PvdD-leidster Marianne Thieme, landbouwsubsidies voor zijn biologische akkerbouwbedrijf zou hebben ontvangen. Dit zou in strijd zijn met de opvattingen van de partij.

Bekend is dat de Partij voor de Dieren ervoor pleit op termijn alle landbouwsubsidies af te schaffen. Dit staat geheel los van de huidige praktijk waarin tientallen procenten van de Europese Begroting aan subsidies wordt uitgekeerd aan de landbouw. Dat leidt tot internationale concurrentievervalsing en productie van goederen waar eigenlijk onvoldoende vraag naar is, zo reageert de PvdD in een persbericht.

Esther Ouwehand: “Er wordt gesuggereerd dat de Partij voor de Dieren in verlegenheid zou zijn gebracht, maar eigenlijk zouden het CDA en de VVD verlegen moeten zijn: die partijen pleiten voor het behoud van landbouwsubsidies. Het verwijt dat aan de Partij voor de Dieren wordt gemaakt, is vergelijkbaar met de situatie om politici die pleiten voor beperking van de hypotheekrenteaftrek “graaiers” te noemen terwijl de huidige omstandigheden het gebruik van die aftrek vanzelfsprekend maken.”

Lees hier de bijdrage aan het debat.

Bron ©PiepVandaag.nl