Soms maakt een klein gebaar een groot verschil. Dat ondervond vrachtwagenchauffeur Caio Giovani, toen hij samen met zijn broer op weg was naar het midwesten van Brazilië. Op een verlaten snelweg in Mato Grosso ziet de 23-jarige Giovani een gordeldier strompelend langs de kant van de weg. Het dier kan zich amper voortbewegen en is zichtbaar uitgeput. Hij besluit te stoppen en het gordeldier te helpen.

gordeldier
Chauffeur Caio Giovani helpt een uitgeput gordeldier aan water en voedsel | Foto: schermafdruk Facebookvideo Caio Giovani

“Het was een bizar moment, maar ik geloof dat ik telepathie met dit kleine wezentje heb ervaren. Het leek of hij mij om hulp vroeg.”

Giovani geeft gehoor aan deze hulpvraag en neemt het diertje mee naar zijn truck, waar hij een watertank heeft. Het dorstige en uitgeputte dier krijgt een heerlijke, verfrissende douche. Caio heeft gefilmd hoe het wanhopige dier zich tegoed doet aan het water uit zijn tank.

Bekijk deze hartverwarmende reddingsactie:

Nadat het gordeldier genoeg verfrissing leek te hebben gehad, heeft Giovani hem op een plek in de schaduw gezet en hem nog een banaantje gegeven.

“Dit simpele gebaar heeft me voor de rest van mijn leven positief getekend. Het was een fantastisch gevoel om een verschil te kunnen maken.”

Ontbossing

Wellicht dat het dier ontbossing heeft overleefd. Normaal is het gordeldier gewend om zijn holen te graven in vochtige aarde dichtbij kreken en beken. Maar honderden verdreven dieren zijn door de intensieve sojateelt genoodzaakt te leven in de droge, ontboste gebieden.

Volgens Giovani was de omgeving waar hij het gordeldier vond kaal en dor, zonder vegetatie.

“Ik zou het dier het liefst naar een wat vruchtbaarder plek hebben gebracht, maar er was niets in de omgeving dat geschikt zou zijn.”

Bronnen:

©Animals Today


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.