Zwerfhonden redden in Bangladesh

Om meer straathonden in Bangladesh te redden, zijn DierenDokters en World Society for the Protection of Animals (WSPA) een unieke samenwerking aangegaan. Voor elke vaccinatie in de kliniek van DierenDokters doneert de dierenkliniek € 2,30 aan WSPA ten bate van het Red Collar project in Bangladesh. Bezoekers van de kliniek kunnen zelf ook meedoen aan de campagne door vrijwillig te doneren. Wanneer zij dit willen kunnen ze door een sticker op een grote poster laten zien dat ze meehelpen in de strijd tegen hondsdolheid.

WSPA - Stop Hondsdolheid - Red Collar

Met € 2,30 kan een zwerfhond gered worden door hem te vaccineren tegen hondsdolheid (rabiës). Dit voorkomt dat hij niet uit pure angst voor deze, ook voor mensen dodelijke, ziekte wordt afgemaakt.  WSPA werkt samen met de regering van Bangladesh om de komende jaren alle honden in het land te vaccineren. Alleen al in 2013 zullen dit zo’n 800.000 dieren zijn. Om te laten zien dat ze veilig zijn, krijgen de honden een rode halsband (Red Collar) om.  De reddingsoperatie van WSPA is momenteel vooral gericht op Bangladesh, maar ook in andere Aziatische landen  zal het massale afmaken van de dieren worden tegengegaan. Inmiddels worden ook plannen opgezet voor landen in Afrika.

DierenDokters is een samenwerkingsverband van twaalf dierenklinieken in Nederland. Ze zijn gevestigd in  Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven (2x), Ede, Hilversum, Rotterdam, Schiedam, Utrecht, Venray, Voorburg en Zeist.

Persbericht WSPA