De korte film “Mad Sausage” van Nederlandse regisseur Louis van Zwol is genomineerd voor de Viral Video Award in Berlijn. De film is een product van een groep Nederlandse filmmakers die samen een vuist wilden maken tegen de bio-industrie.

mad sausage

Mad Sausage gaat over een worst in een snackbar, die begint te praten, zodra een man hem wil eten. Hij vertelt hem over alle afschuwelijkheden in de bio-industrie, maar de man wil niet luisteren.

Amsterdamse regisseur Louis van Zwol besloot deze korte film te maken, nadat hij het boek Eating Animals van auteur Jonathan Safran Foer had gelezen. Samen met productiebedrijf IamErika stelde hij een team van reclame- en filmprofessionals uit Amsterdam samen, die allen iets gemeen hadden: ze wilde een verschil maken in de wereld. Mad Sausage is het product van hun liefde voor film en hun gevoel voor ethische verantwoordelijkheid naar dieren toe.

Wereldwijd worden er per jaar 60 miljard dieren gedood voor voedsel. De meeste van deze dieren komen van fabrieksboerderijen, waar ze nooit daglicht zien en een afschuwelijk leven hebben. Ze worden volgepropt met antibiotica en hormonen, die gevaarlijk zijn voor de mens. En deze megastallen worden alsmaar groter en groter, met alle gevolgen van dien. De groep Nederlandse filmmakers vindt dit genoeg geweest en maakte de korte film Mad Sausage.

The Viral Video Award is in het leven geroepen om films met een boodschap te eren. Mad Sausage is de enige Nederlandse film onder de 21 genomineerden en staat momenteel op de tweede plaats, maar er kan nog gestemd worden tot 14 november op ViralVideoAward.com.

Bekijk hieronder Mad Sausage [ENG]

Bronnen: Madsausage.com en ViralVideoAward.com

©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor