Een doodzieke man in de Amerikaanse staat Kentucky was op sterven na dood, toen hij herenigd werd met zijn hond. Daar knapte de man zó van op, dat het ziekenhuis waar hij in ligt het beleid wat betreft huisdieren gaat aanpassen.

piepvandaag-hereniging

De bejaarde James Wathern werd opgenomen in het Baptist Health Corbin ziekenhuis in Whitley County en was genoodzaakt afscheid te nemen van zijn geliefde chihuahua Bubba. Het hondje, dat zelf hoog bejaard is en nog maar één oog heeft, werd opgenomen in een pleeggezin. Maar James werd zé bedroefd door de gedwongen scheiding, dat hij stopte met eten. Zijn conditie ging zo snel achteruit, dat hij elk moment kon komen te overlijden.

Toen het verplegend personeel vroeg wat ze voor de terminaal zieke man konden doen, liet James weten nog één wens te hebben: zijn allerliefste Bubba terugzien. En daar werd voor gezorgd! Hoewel volgens de regels van het ziekenhuis huisdieren niet waren toegestaan, deden ziekenhuismedewerkers er werkelijk alles aan om Bubba terug te vinden. Het dierenasiel Knox-Whitley hielp met de zoektocht en vond de chihuahua bij zijn pleeggezin. Bubba bleek net zo bedroefd te zijn als zijn baasje: ook hij at niet meer.

Voor James en Bubba werd een uitzondering gemaakt en de twee werden eindelijk weer herenigd. Op de Facebookpagina van het asiel staat geschreven:

“Toen Bubba bij James werd gebracht begon hij te huilen en Bubba knuffelde James. Het deed je realiseren dat dieren niet zomaar huisdieren zijn, maar echt geliefden”.

De hereniging had ook op lichamelijk vlak een enorme impact: de toestand van James ging onverwacht ineens met sprongen vooruit. Verpleegkundige Kinberly Probus vertelde tegenover The Dodo dat James sinds Bubba’s bezoek een stuk helderder en meer aanwezig is:

“Over het geheel gezien gaat het beter, absoluut beter. Hij lijkt niet eens meer op de man van vóór de hereniging. Hij had zonder zijn vriend alle hoop opgegeven om ooit nog beter te worden, maar toen ze weer bij elkaar kwamen, hadden ze denk ik allebei weer een reden om te leven. Het is geweldig”.

Ook met Bubba gaat het beter. Hij eet weer normaal en zijn zicht is wat vooruit gegaan.

Het ziekenhuis is zo onder de indruk van de positieve effecten van de hereniging, dat het beleid wat betreft huisdieren wordt aangepast. James mag regelmatig bezoek van Bubba ontvangen en ook andere patiënten krijgen dezelfde mogelijkheid. Probus:

“Huisdieren zijn normaal gesproken niet welkom in ziekenhuizen, omdat ze als minder schoon worden gezien. Die gedachte is in de laatste jaren veranderd, maar in ons ziekenhuis is het beleid omtrent bezoek van dieren niet aangepast”.

Maar daar komt dus alsnog verandering in:

“We zijn ethisch gezien verplicht aan de emotionele behoeften van onze patiënten te voldoen, dus we moeten dit toestaan wanneer dat mogelijk is”.

Bekijk hieronder een video van de emotionele hereniging tussen James en zijn Bubba:

 

Bron: Metro ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor