Tijdens het filmen van een commercial voor de Amerikaanse winkelketen Kmart is een haai overleden. De American Humane Association, een organisatie die zich ten doel stelt welzijn van kinderen en dieren te bevorderen, heeft een onafhankelijke inspecteur aangesteld, die een onderzoek naar de dood van de haai zal instellen. 

Haai
Haai | Foto: Len Langevin via Compfight cc

Het ruim anderhalve meter lange dier overleed op 6 maart in Los Angeles, nadat hij ziek was geworden in een privé zwembad bij een huis. Hij was voor de Kmart-commercial van New York naar Los Angeles overgevlogen.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) verklaart dat de haai gestrest raakte, toen  acteurs bij hem in het zwembad sprongen. De American Humane Association, die een monitor op de set had, verklaarde echter dat niemand zich bij de haai in het zwembad heeft gevoegd.

Sears Holdings, het moederbedrijf van Kmart, claimt dat de haai niet verkeerd is behandeld en dat zij verdere navraag zal doen bij het reclamebureau en het productiebedrijf die de commercial maakte, om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Het is zeker niet de eerste keer dat dieren overlijden op de set van een film of commercial. Zo lieten naar verluid 27 dieren het leven tijdens de opnamen van The Hobbit.

Lees hier meer achtergrond over dieren op het witte doek.

Bron ©PiepVandaag.nl