De bekendste kat uit Wales, Groot-Brittannië, is zonder twijfel zwarte kater Alfie.  De Chepstow Cat, zoals hij ook werd genoemd, is afgelopen week op 19-jarige leeftijd overleden. Ruim 500 mensen uit de hele wereld hebben via zijn Facebook-pagina laten weten dat ze bedroefd zijn en aan hem denken.

Alfie, de Chepstow Cat
Alfie, de Chepstow Cat | Foto via Facebook

Kroelkat

Sinds hij met zijn baasjes in 2003 in Chepstow kwam wonen, was hij veel te vinden voor de plaatselijke apotheek, waar hij graag in het zonnetje zat. Hij was dol op aandacht van voorbijgangers en sloot vele vriendschappen. Daarom besloot zijn baasje Caroline Gammon een Facebook-pagina te wijden aan Alfie. Dit bleek een succes, want hij had ruim 3.500 volgers.

Fans wereldwijd

Van Afrika tot Australië, overal ter wereld wilden mensen weten hoe het Alfie verging. De populariteit van de zwarte kat zette Chepstow op de kaart. Daarom wil het stadsbestuur hem nu postuum eren als ‘de bekendste kat van Wales’. Ook de eigenaar van de plaatselijke pub Coach and Horses heeft een zwak plekje voor Alfie. Hij organiseerde een wake om de geliefde kat te herdenken.

Ziekenhuiskat Boris

Het verhaal van Alfie lijkt op dat van kater Boris, de kat die altijd te vinden was bij de ingang van Tergooiziekenhuis Hilversum, tot hij vorig jaar werd aangereden. Boris overleefde het ongeluk, maar raakte flink gewond. Zijn kaakoperatie werd betaald door de afdeling Kaakchirurgie van het ziekenhuis en ook andere donaties, kaarten en berichten toonden aan dat veel mensen een band met de cyperse kater hadden opgebouwd. Met Boris gaat het gelukkig goed: ook hij heeft een eigen Facebook-pagina waarop kattenliefhebbers zijn herstel kunnen volgen.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.