Buldog-puppy Bonsai kwam op 27 april ter wereld met een zeldzame combinatie van genetische afwijkingen. In lekentermen werd Bonsai geboren met slechts een halve ruggengraat, een niet-functionerende bekken en een open ruggetje.

Bonsai
Foto: Facebook

Tweede kans voor hartendief
Aangezien de eigenaren niet wisten hoe ze voor de kleine Bonsai moesten zorgen, hebben ze contact opgenomen met Friends of Emma, een organisatie in Fort Worth, in de Amerikaanse staat Texas, die zich heeft toegelegd op het helpen van honden met beperkingen. Daar werd Bonsai liefdevol opgevangen, krijgt hij de behandeling die hij nodig heeft én heeft hij al veel vriendjes gemaakt, waaronder Ransom die ook in de opvang woont.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Omdat de afwijking aan zijn achterpoten ervoor zorgde dat Bonsai constant pijn had en ze een belemmering vormden voor het aanmeten van een rolstoel(tje), hebben zijn behandelaars de keuze moeten maken deze te laten amputeren. En hoewel dat ervoor heeft gezorgd dat de kleine Bonsai lichamelijk eigenlijk nog maar een halve buldog is, is hij altijd vriendelijk en vrolijk en volgens zijn verzorgers een heuse hartendief. Dit heeft Bonsai een heuse eigen slogan opgeleverd: “Half the bulldog, twice the love”.

Internetster
Bonsai is inmiddels een ware internetster. Zo heeft hij een eigen Facebookpagina met meer dan 41.000 ‘likes’. En deze bekendheid is volgens één van zijn verzorgers, Elizabeth Hart, meer dan welverdiend:

“Bonsai is een puppy van 11 weken oud, die de uitdagingen die de wereld dagelijks voor hem in petto heeft aangaat alsof ze er niet eens zijn. Hij is levenslustig, lief, een beetje gek, heeft een sterke wil en is ontzettend verwend. Hij laat ons, en zijn groeiend aantal (online) fans, de hele dag lachen”.

Ondanks alle beperkingen leeft Bonsai zijn leven volgens zijn verzorgers ten volle. Iedere dag maakt hij mensen om hem heen en op internet aan het lachen met de wilde capriolen die hij ondanks zijn beperkingen uithaalt. Zo loopt hij kwiek heen en weer op zijn voorpoten of doet de handstand.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Fundraising voor behandeling
Bonsai heeft qua behandelingen nog een lange weg te gaan, maar gelukkig voor de kleine doorzetter kan hij die weg mede dankzij de vele donaties die binnenkomen sinds kort ‘bewandelen’ met zijn eerste eigen rolstoel.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Bonsai zal de rest van zijn leven therapie en behandelingen nodig hebben. Zo zal hij, naarmate hij groeit, nieuwe rolstoelen nodig hebben en zal hij zijn hele leven blaas- en darmproblemen hebben, waardoor hij speciale luiers moet dragen. De behandelingen die Bonsai nog nodig heeft, en nodig zal blijven hebben, zijn erg kostbaar. Om deze te kunnen (blijven) bekostigen is een online fundraising gestart.

Wil je meer informatie over Bonsai of zelf een donatie overmaken, kijk dan bij de veel gestelde vragen zijn Facebookpagina of klik op deze link.

Bron: Buzzfeed ©PiepVandaag.nl Anya van Eijck