Elk jaar worden in de Verenigde Staten de American Humane Hero Dog Awards georganiseerd. Tijdens deze ceremonie worden honden die op bijzondere manieren de wereld helpen in de schijnwerpers gezet. Dit jaar is de prijs ‘Held van 2021’ uitgereikt aan therapiehond Boone.

Therapiehond Boone in rolstoel held van 2021
Therapiehond Boone in rolstoel held van 2021 | Foto: screenshot video American Humane/YouTube

De vierjarige Boone straalt vandaag de dag kracht en liefde uit. Jammer genoeg is dit pas sinds kort het geval. Toen Boone nog een pup was werd dit nu gelukkige dier zo ernstig mishandeld dat zijn achterpoten geamputeerd moesten worden. Al het leven in Boone doofde en hij kwam in een overlevingsstand. Het jonge diertje kon alleen maar hopen op een betere toekomst. Tanya en Charley Diable zagen het meteen toen ze Boone ontmoetten:

“De ogen van Boone straalde niets dan angst en somberheid uit. Toen wisten we dat we het dier moesten helpen.”

De insteek was om het dier voor even in huis te nemen en in de tussentijd een forever home voor hem te vinden. Maar twee dagen later belde het stel de dierenopvang: ze hadden Boone in hun hart gesloten en hij mocht bij ze blijven.

Therapiehond Boone in rolstoel held van 2021
Hij mocht blijven | Foto: screenshot video American Humane/YouTube

Het licht gaat aan bij Boone

Na een tijdje besloten ze dat ze Boone een rolstoel zouden geven. Zijn mobiliteit nam meteen toe, maar dat was niet het enige. Tanya en Charley:

“Dit was het eerste moment dat Boone met zijn staart kwispelde. Er ging een soort lampje in hem aan. Zijn persoonlijkheid veranderen gelijk.”

Hierna heeft hij als therapiehond – met zijn lieve en kalme persoonlijkheid – kinderen en volwassenen kunnen helpen en hoop kunnen bieden.

Therapiehond Boone in rolstoel held van 2021
Boone als therapiehond | Foto: screenshot video American Humane/YouTube

Wederzijdse hulp

Deze viervoeter is ambassadeur van de non-profit organisatie Joey’s P.A.W. (Protheses en Wielen). Hiermee willen de organisatie het stigma verminderen dat mensen en dieren met aandoeningen of handicaps ervaren. President en CEO van American Humane, Dr. Robin Ganzert:

“De American Humane Hero Dog Awards zijn in het leven geroepen om enkele van ’s werelds meest buitengewone helden te eren en om de krachtige relatie tussen honden en mensen te vieren.”

Boone slaagt daar perfect in. Maak kennis met deze bijzondere hond in onderstaand filmpje:
.

Nog meer liefde

In 2020 werd Mackenzie uitgeroepen tot held van het jaar. Haar eerste jaar op deze wereld kon zij niet zelfstandig eten door een gespleten gehemelte. Na heel lang vechten heeft ze het na een operatie overleeft en helpt ze nu kinderen inzien dat niet alle aangeboren afwijkingen meteen te zien zijn.

Het jaar daarvoor werd Alice in het zonnetje gezet, omdat ze als servicehond het leven van een kind veranderde. De jongen werd drie keer in zijn hoofd geschoten terwijl hij bij zijn moeder in de auto zat. Na 18 dagen in coma en vijf hersenoperaties had de jongen het gered. Alleen ondervond hij onstabiliteit en epileptische aanvallen. Alice heeft hem zijn leven weer teruggegeven en hierdoor kon Antonio uiteindelijk zelfs naar school.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Maury Senden