Vandaag vindt er bij De Balie een zogenaamde ‘vlees avond’ plaats. “Een avond over dieren doden. Over bijten, kauwen en slikken. Over het zinnelijke aan bloedend rode biefstukken. Over de relatie tussen mens en dier, tussen jager en prooi, en over de angst om te weten wat je eet. Een avond over hoe wij het moorden uit onze wereld hebben verbannen.”

De Balie
‘Vlees avond’ de Balie | Foto via website

Onder andere Louise Fresco, jager Michiel Schulte van de KNJV en worstenmaker Samuel Levie geven lezingen vanavond.

Hoogtepunt of liever gezegd dieptepunt van de avond is het “live” slachten van een aantal jonge hanen op het toneel.

De Dierenbescherming Amsterdam en de Partij voor de Dieren Amsterdam hebben een klacht bij de NVWA ingediend.

“De discussie die de balie ontlokt is een goede maar het is onnodig een haan te slachten want het geeft de werkelijkheid in geen enkel opzicht weer”, aldus Johnas van Lammeren fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam.

“We zijn het erover eens dat het eten van vlees veel verborgen consequenties heeft, maar laten we in plaats van dit ‘zichtbaar en voelbaar’ te maken, juist toegeven aan dit onprettige gevoel dat samenhangt met het doden van dieren, accepteren dat er een herleidbare humane reden ten grondslag ligt aan dit gevoel en dat we dit weg kunnen nemen door niet meer (of tenminste beginnen met minder) te doden”, aldus de Dierenbescherming Amsterdam

Helaas heeft de NVWA de slacht niet verboden. Wel hebben zij inmiddels aangegeven aanwezig te zullen zijn op de locatie om toezicht houden op de “live” slacht.

Stichting EDEV roept via Facebook een ieder op te protesteren bij de Balie: “Protesteer mee tegen het slachten van jonge hanen i.k.v. een ‘kunst’-project bij Debatcentrum De Balie in Amsterdam. Tijd: 19.00 uur, locatie: Klein Gartmanplantsoen 10.”

Bron: Boerderij ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.