Twee katten zouden in Amersfoort zijn overleden als gevolg van een ongeluk met vuurwerk. De kat Luna overleed op 29 december. Kattie overleed twee dagen later, op oudejaarsdag. Foto’s waarop de katten te zien waren met de verwondingen verschenen overal op het internet. Volgens een woordvoerder van de politie is het alleen helemaal niet zeker dat de katten zijn verwond door vuurwerk.

vuurwerk
©[pA]
Luna
Op Facebook was al een pagina aangemaakt om de daders van deze ‘laffe daad’ op te sporen. Iemand zou vuurwerk in het achterwerk van dit diertje hebben afgestoken waarop Eric Fluit, eigenaar van Luna, haar moest laten inslapen. Volgens een woordvoerder van de politie is het alleen niet zeker dat dit voorval met vuurwerk is gebeurd.

“Volgens de dierengeneeskundige faculteit zijn er, gezien het ernstige letsel, een aantal mogelijkheden. Dat het diertje verwond is door vuurwerk is een optie, maar het kan ook een aanrijding zijn geweest met een auto. Het is niet helemaal zeker wat er gebeurd is. De eigenaar ging er vanuit dat het om vuurwerk ging. Toen dit eenmaal op internet terechtkwam en er zelfs een Facebookpagina werd gemaakt over de kat werd het een soort olievlek op de menselijke emoties”, vertelt de woordvoerder.

Kattie

Op oudejaarsdag werd Kattie dood op straat gevonden door de dierenambulance. RTV Utrecht meldt dat Kattie naast een openstaande put gevonden werd. In deze put lag illegaal vuurwerk. Kattie zou op de put hebben gezeten toen deze ontplofte. Volgens de woordvoerder van de politie klopt dit niet.

“Zowel de dierenambulance als de dierenpolitie gaan ervan uit dat deze kat is aangereden. De dierenambulance vond het diertje op straat en de ambulancemedewerker trof verwondingen rondom de bek van het diertje aan. In dit geval ging het echt om een aanrijding”, aldus de politiewoordvoerder.

Bronnen: NOS, RTV Utrecht ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser