Animal Equality, een internationale dierenrechtenorganisatie, heeft beelden gepubliceerd naar aanleiding van een eigen onderzoek op zes Spaanse en vier Franse bedrijven die ganzen fokken voor de productie van ganzenlever. De ganzenlevers zijn bedoeld voor restaurants.

Foie gras

Op de schokkende beelden is te zien dat ganzen gevoed worden onder dwang, fysiek worden mishandeld en onnatuurlijk gedrag vertonen ten gevolge van psychische stress.

Woordvoerder van de Europese Commissie, Frederic Vincent heeft in een reactie op de beelden gezegd:

“Totdat er nieuw wetenschappelijk bewijs met betrekking tot betere, alternatieve methoden en welzijn van de dieren voor handen is, zal de productie van foie gras blijven zoals die is in de landen waar het voorkomt en die productie dient te voldoen aan de wettelijke standaarden van dat specifieke land.”

In die zin is er geen sprake van illegale praktijken. Frankrijk, Spanje, Bulgarije, Hongarije en België zijn de enige vijf Europese landen die foie gras produceren.

Animal Equality zegt dat het tijd wordt om een stap voorwaarts te zetten en ervoor te zorgen dat deze landen, net als de rest van de Europese Unie, stoppen met de gruwelijke foie gras industrie. Naar aanleiding van het onderzoek en de trieste conclusies heeft Animal Equality de website foiegrasfarms.org opgezet, daar vind je informatie over het onderzoek, meer informatie wat je kunt doen om te helpen en natuurlijk een petitie.

Bron ©PiepVandaag.nl