PiepVandaag logoDe in 2007 opgerichte omroep Piep! is omgevormd tot een online nieuwsplatform dat dieren – en hoe we als mensen met hen omgaan- centraal stelt. PiepVandaag wil met meer aandacht voor dieren in de media de balans tussen mens, dier, natuur en milieu gunstig beïnvloeden.

Columnisten van PiepVandaag zijn onder andere:

Annemarie Postma, schrijfster

Yvonne Kroonenberg, schrijfster

David van Gennep, Stichting Aap

Marianne Thieme, Partij voor de dieren

Mensje van Keulen, schrijfster

Marja Zuidgeest, Directeur Proefdiervrij

Karen Soeters, oprichter Piep!

Helma van de Vondevoort, Directeur Sophiaveereniging

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren

Laurens de Groot, Sea Shepherd

Erno Eskens, filosoof en politicoloog

Piet Hellemans, dierenarts

Dos Winkel, onderwaterfotograaf en oprichter Sea First Foundation

Maarten Reesink, docent Media en Cultuur (UvA)

PiepVandaag is een internetcommunity gericht op de onderwerpen Dier, Natuur en Milieu. Het laatste nieuws, opinieartikelen, filmpjes, korte documentaires, (nieuws)foto’s en nog veel meer, zijn dagelijks te vinden op PiepVandaag.nl

PiepVandaag wil bijdragen aan een duurzame, harmonieuze samenleving waarin mens, dier, natuur en milieu een gezonde balans vormen. Om daarmee zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van dierenwelzijn voor deze balans. PiepVandaag wil mensen  inspireren om op nieuwe manieren naar dieren te kijken en te luisteren. Daarmee willen we lezers, kijkers en luisteraars voorzien van een breder perspectief op onze samenleving.

Initiatiefnemer Karen Soeters vindt dat een respectvolle omgang met dier, natuur en milieu een belangrijk ingrediënt vormt voor een harmonieus leven. Een community die de bewustwording rond dieren vergroot, helpt niet alleen mee om het dierenwelzijn te verbeteren, maar dient ook de algemene belangen van de naar harmonie zoekende mens.

Gandhi heeft ons lang geleden al geleerd dat de mate van onze beschaving valt af te lezen aan onze omgang met dieren. PiepVandaag zoekt aansluiting bij die gedachte.

Piep is een initiatief van communicatiewetenschapper Karen Soeters (HVA/NGPF), die zich heeft voorgenomen om samen met Media en Cultuur-docent Maarten Reesink (UvA) art director Erik Kruize (Roorda), een: Piep! te laten horen in een samenleving waarin de belangen van dieren nog steeds in onvoldoende mate aandacht krijgen.

PiepVandaag is ook actief binnen de social media:
– Facebook: http://nl-nl.facebook.com/pages/PiepVandaag/212917628739777
– Twitter: http://twitter.com/#!/piepvandaag