Na het mooie nieuws van vorige week dat broodfok puppyhandelaar De Meiboom in Diessen per direct de deuren moest sluiten vanwege coronamaatregelen, krijgen we deze week ineens meldingen dat er weer advertenties op Marktplaats staan. En inderdaad, dat klopt. Onder een andere naam weliswaar, Pupzzz, vinden we vandaag 21 advertenties voor hondjes, die door De Meiboom aan huis worden bezorgd. Hoe is dit nou weer mogelijk?

Puppy aan huis bezorgd
21 advertenties van De Meiboom op Marktplaats (21 01 2021) | Foto: screenshots Marktplaats

We nemen weer contact op met de gemeente Hilvarenbeek, waar we inmiddels een zeer prettig contact mee hebben. Het antwoord op onze vraag luidt:

“Op dit moment zijn er geen beperkingen voor reisbewegingen in Nederland. Daarmee is er niks om te handhaven. De Meiboom B.V. kan dus, net als een andere ondernemer, haar producten leveren.”

Tja, een dier is dus een product volgens de Nederlandse wet. Zoals veel winkeliers nu aan huis bezorgen is dat precies wat De Meiboom nu ook doet. Hoe ongelofelijk bizar. Heel vreemd ook dat mensen op deze manier een hondje willen kopen. Je puppy wordt dus gewoon als de boodschappen van AH, de nieuwe stofzuiger of die leuke warme trui gewoon aan huis bezorgd. Als iets impulsaankopen van huisdieren stimuleert dan is het dit wel en dat wilden we nou juist terugdringen.
.

Puppyhandel De Meiboom in Diessen toch dicht

.
House of Animals diende vorige week een handhavingsverzoek in bij de gemeente om af te dwingen dat deze beruchte handelaar, zeker in de coronatijd, de handel in puppy’s moest stoppen. De gemeente gaf gehoor aan deze oproep en De Meiboom moest per direct de deuren sluiten. Maar helaas gaat de handel in te jonge en vaak zieke broodfokpuppy’s uit Hongarije nu dus gewoon weer verder. Wat zou het toch fijn zijn als Marktplaats eindelijk eens haar verantwoordelijkheid nam en die advertenties er voor eens en voor altijd weigerde. Maar dat doen ze niet, weten we inmiddels, daarom heb ik ook aangifte tegen Marktplaats gedaan wegens medeplichtigheid aan economische delicten, dierenmishandeling en valsheid in geschrifte.

Ik ga de politie maar weer eens bellen om te vragen hoe het met het onderzoek staat. De gemeente kan op dit moment ook niet zoveel doen.
.

Karen’s blog: Aangifte tegen Marktplaats wegens medeplichtigheid dierenmishandeling

.
Ben jij het ook zo zat dat deze ellendige handel maar door kan blijven gaan? Deel de informatie over broodfokhandel dan zoveel mogelijk zodat mensen stoppen met het kopen van puppy’s bij dit soort louche bedrijven. Als er geen vraag meer is stopt ook het aanbod.

Wil je meer weten over hoe je een broodfokker kunt herkennen? Download dan onze brochure ‘Hoe herken ik een broodfokker’, uitgegeven door House of Animals.

©AnimalsToday.nl | House of Animals Karen Soeters