Bij het blussen van een brand in een woning heeft de brandweer per ongeluk een iguana, familie van de leguaan, gered. Het dier sprong bovenop een helm van één van de brandweermannen, zonder dat de brandweerman dit in eerste instantie doorhad.

Iguana
Brandweer redt iguana uit brandende woning | Foto: Pixabay

Het zicht in de woning in de Engelse plaats Northamptonshire, waar de brand woedde, was slecht door alle rookontwikkeling. Toen de iguana op goed geluk op de helm van de brandweerman sprong, dacht de brandweerman dat één van zijn collega’s op de tast de ruimte doorzocht en daarbij zijn helm aantikte. Pas toen er een staart voor zijn helm verscheen en er een klauw zich op zijn gelaatsscherm vastklampte wist brandweerman Simon Everitt dat hij een gast op zijn helm had zitten. Everitt sloeg een klein gilletje, maar ging door met zijn werk.

Iguana
#GNvdD: Brandweer redt iguana uit brandende woning | Foto: Pixabay

Toen alle brandweermannen gezamenlijk naar buiten liepen zagen ze de iguana, die luistert naar de naam Doris, op de helm van Everitt zitten. De foto die werd gemaakt van de ongeplande reddingsactie gaat sindsdien viral op social media.

 

Everitt zegt over de reddingsactie het volgende:

“Ik heb altijd gedroomd van vrouwen die zich op me zouden storten nadat ik brandweerman werd, maar helaas is Doris een vrouw van het geschubde soort.”

Ironisch genoeg werd de brand veroorzaakt door een elektrische mat waarop reptielen zich warm kunnen houden. Op wat schade aan het huis na heeft iedereen het er heelhuids vanaf gebracht. Ook Doris had geen verwondingen en kon veilig terugkeren naar haar eigenaar.

Bron:

©AnimalsToday.nl Lianne Raat