In de gemeente Aalburg (Noord-Brabant) is afgelopen week een zwaar verwaarloosde pony aangetroffen. Ondanks een reddingspoging van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), Politie en Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken is het dier afgelopen zondag overleden.

verwaarloosde pony
Foto: De Dierenbescherming

Het dier werd tijdens een controle gevonden en was er slecht aan toe. Hij was veel te mager, uitgedroogd en stond alleen een beetje voor zich uit te staren. De reactie van de eigenaar beperkte zich tot: “Oh, die gaat dood, de andere is maandagavond al overleden”. Hij had geen dierenarts laten komen en was dat ook nu niet van plan.

De LID-inspecteur heeft contact opgenomen met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken en kreeg direct toestemming om op kosten van de eigenaar een dierenarts naar de pony te laten kijken. De arts constateerde dat als het dier zou blijven staan, de eigenaar gelijk zou krijgen en hij zeker zou overlijden. De pony is vervolgens, tevens op kosten van de eigenaar, overgebracht naar opvangadres, maar helaas was het te laat. Zondag is hij alsmog overleden.

De politie maakt proces-verbaal op en de eigenaar moet alle gemaakte kosten betalen. Of hij ook een houdverbod zal krijgen voor toekomstige dieren, is niet bekend.

Bron: Dierenbescherming

20130225-002131.jpg