Dave Thomas uit San Bernardino, Verenigde Staten, moest 13 februari voor een paar dagen de gevangenis in. Zijn hond, Buzz Lightyear, werd ondertussen verzorgd door het San Bernardino City Animal Shelter. Toen Dave zijn hond wilde ophalen bleek, hij de hoge vergoeding niet te kunnen betalen. Huilend zat hij voor de kennel, waar Maria Sanchez hem fotografeerde.

pitbull
Foto: Wikimedia Commons

Geen geld
Maria Sanchez maakt foto’s van de dieren in het asiel in San Bernardino die ter adoptie worden aangeboden. Toen zij onlangs met haar camera aan de slag was, zag zij een hartverscheurend tafereel. Dave Thomas had een paar dagen in de cel doorgebracht, omdat hij niet op was komen dagen in de rechtbank om terecht te staan voor zijn verkeersovertredingen. Om zijn hond Buzz Lightyear terug te krijgen, moest hij $ 400,- betalen. Maar hij had maar $ 6,- en daarom moest de tweejarige hond in het asiel achterblijven. Als Buzz niet binnen drie dagen zou worden opgehaald door Dave of door iemand anders zou worden geadopteerd, zou het dier geëuthanaseerd worden. Dave schonk water in zijn bak, ging voor de kennel zitten en begon te huilen.

Gulle donateurs
De foto die Maria van het tweetal maakte, plaatste ze op haar Facebook-pagina. De genereuze donaties stroomden binnen, waardoor Maria genoeg geld had om Buzz vrij te kopen. Omdat ze geen naam of telefoonnummer van hem had, probeerde ze Dave te traceren via telefoontjes, het internet en posters. Maandag 18 februari wist nieuwszender KABC Dave te identificeren en bracht de twee met elkaar in contact. Hij was overweldigd door de barmhartige daad en werd afgelopen dinsdag herenigd met Buzz.

Vervelend staartje
Helaas heeft deze onzelfzuchtige actie een naar vervolg gekregen. Dankzij vele gulle gevers had Maria Sanchez zo’n $ 2000,- ontvangen. Bijna de helft heeft ze uitgegeven aan de vergoeding voor het asiel en dierenartskosten zoals castratie, chip en inentingen. Dave Thomas vindt dat hij recht heeft op de rest van het geld, maar Maria Sanchez wil donateurs de gelegenheid geven hun gift terug te krijgen of ter beschikking te stellen aan andere asielhonden.

Bronnen: Huffington Post, ABC Local, ABC ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde