Afgelopen zaterdag werd er in Den Haag gedemonstreerd tegen de massaslachting  van zwerfhonden in Roemenië. De bijeenkomst was  georganiseerd door de Stichting Dogs Adoptions Nederland.

honden Roemenië
Foto via Belinda van der Kort

Het plein werd omgetoverd in een rouw- en gedenkplaats voor de honden. Er waren meer dan honderd mensen op de been om hun afschuw te tonen.

honden Roemenië
Foto via Belinda van der Kort

“Nederland moet weten dat wij deze gruwelijke praktijken niet tolereren,” aldus een van de demonstranten.

Een kleine honderd mensen waren met spandoeken, borden en afgrijzen-opwekkende foto’s naar het Haagse demonstratieplein gekomen.

Afgelopen vrijdag werden er door dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters demonstraties georganiseerd in Amsterdam, Wenen en Hamburg. Karen Soeters was namens PiepVandaag.nl aanwezig bij de demonstratie in het Amsterdamse Vondelpark.

honden Roemenië
Foto via Belinda van der Kort

Het Roemeense constitutionele hof heeft toestemming gegeven voor een wet die het mogelijk maakt zwerfhonden te doden. Met dit besluit negeert het hof zowel de oproep van de Europese Commissie om de internationale verdragen over dierenwelzijn te respecteren, als de expliciete politieke wens van de leden van het Europese Parlement.

honden Roemenië
Foto via Belinda van der Kort

Bron: Dichtbij ©PiepVandaag.nl