Naar aanleiding van de aangrijpende undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie PETA, over het dierenleed op Chinese angoraboerderijen, heeft de grote online modewinkel Asos.com besloten te stoppen met de verkoop van angorawol.

Asos.com

“Voor ASOS is het onaanvaardbaar dat dieren moeten lijden in de naam van mode of cosmetica. We zijn lid van de ‘Fur Free Alliance‘ en zien in dat het vergaren van konijnenharen voor heel wat stress en leed zorgt bij de dieren. Daarom verwijderen we alle producten die niet voldoen aan onze policy en zullen we geen nieuwe bestellingen meer plaatsen voor items die angorawol of andere soorten konijnenvacht bevatten”, verklaart een woordvoerder van ASOS.

“Door alle angoraproducten van de internationale websites te halen, onderneemt Asos.com de juiste stappen voor de dieren én de klanten. De productie van angorawol is wreed en we roepen dan ook alle modeketens op om te tonen dat dierenleed geen plaats heeft in hun rekken”, verklaart PETA.

Eerder al maakten winkelketens H&M, WE, C&A en Marks & Spencer bekend te stoppen met de verkoop van (nieuwe) angoraproducten. H&M blijft wel de huidige collectie met angorawol verkopen.

Hieronder is de undercoverreportage van PETA te bekijken. LET OP: zéér schokkende beelden!
EXPOSED: The Agony Behind Angora | Let op: schokkende beelden

Bron: HLN.be ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor