De aanleg van een golfbaan in een nationaal park in India heeft desastreuze gevolgen voor de originele bewoners van het gebied. Een groep olifanten kan door de bouw van een muur rondom de golfbaan niet meer naar hun drinkplaats. Het gevolg: de dood van drie olifanten.

golfbaan
Foto credit: jidanchaomian via Compfight cc

Kaziranga National Park is een park in de Indiase deelstaat Assam. In het park leven zo’n 15 diersoorten die ernstig bedreigd worden en sinds 1985 staat het park op de Werelderfgoedlijst. In 1996 werd het gebied door het National Green Tribunal benoemd tot ‘no-development zone’. Maar deze regels worden nu totaal genegeerd door Numaligarh Refinery Limited (NRL), de eigenaar van de golfbaan.

De golfbaan ligt midden in de ‘no-development zone’ en is een belangrijk gebied voor wilde dieren in hun zoektocht naar voedsel en water. Een twee kilometer lange muur rondom de golfbaan zorgt ervoor dat dieren zoals olifanten hun bekende drinkplaatsen niet kunnen bereiken. Een 7-jarige olifantenstier werd vlakbij de muur dood gevonden. Wanhopig op zoek naar een plek om door de muur te breken, liep de olifant een fatale bloeding op.

In 2013 kreeg NRL toestemming om de bouw te starten, mits het bedrijf zich hield aan zeer strikte regels. Maar sindsdien heeft NRL regel na regel overtreden. Door gebrek aan effectieve controle door onder andere de staat, kan NRL zonder problemen doorgaan met de illegale praktijken en zijn de dieren, die afhankelijk zijn van de drinkplaatsen, de dupe.

Wil je de wilde dieren van het Kaziranga National Park helpen? Teken dan hier de petitie om de overheid ertoe te bewegen de muur rondom de golfbaan te verwijderen. Bekijk een foto van de muur via deze link.

Bron ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen