Al eerder besteedde PiepVandaag aandacht aan het geweldig mooie initiatief Red een Legkip. Kippen die 1,5 jaar lang eieren hebben gelegd en in de industrie hebben geleefd, worden gered van de slacht en krijgen de kans op een tweede leven.

Red een Legkip heeft als doel om zoveel mogelijk legkippen door middel van adoptie te redden van de slacht.

Tv-programma Koffietijd maakt er een traditie van om rond Pasen mee te helpen in de zoektocht naar mensen die deze kippen een tweede leven willen geven. Op maandag 1 april a.s., tweede paasdag, komen in de life uitzending van Koffietijd adoptanten een dertigtal van de slacht geredde legbatterijkippen ophalen.

Mocht je deze actie een warm hart toedragen en plaats hebben om een kip te adopteren, lees dan hier de voorwaarden. Deze dames hebben het zwaar genoeg gehad, dus er worden wel wat eisen gesteld om hun welzijn te waarborgen. Per vrijgekochte legkip betaal je €7,50. Van dit geld wordt onder andere de vrijkoop, het vervoer en verzorgingskosten van ook de andere kippen gefinancierd.

Voldoe je aan de voorwaarden, vul dan hier het aanmeldformulier in.

Red een Legkip is tevens op zoek naar tijdelijke opvangplekken. Hoe meer plekken er zijn waar kippen tot rust kunnen komen en medische verzorging kunnen krijgen, hoe beter. Heb jij die ruimte en tijd, neem dan vooral contact op.

©PiepVandaag.nl