Met de hulp van vijf dierenbeschermingsorganisaties uit Florida zijn 18 straathonden veilig aangekomen in Miami. De Golden Retrievers komen uit Istanboel (Turkije), waar straathonden helaas geen uitzondering zijn. Naar schatting zijn er in Turkije zo’n 150.000 dakloze honden.

Golden Retrievers
De honden komen aan op de luchthaven van Miami | Foto: Golden Retrievals

Ondanks dat de Turkse regering maatregelen getroffen heeft om de straathondenpopulatie te beperken, leven er nog vele honden onder barre omstandigheden. De Turkse cultuur heeft tot dusver wel altijd toegestaan dat de honden vrij rondlopen. Zo is het niet ongewoon dat er in iedere horecagelegenheid een of meerdere honden te vinden zijn die gezelschap zoeken wanneer je een kopje koffie wilt drinken en/ of een hapje wilt eten.

Toen de in Florida gevestigde organisatie ‘Golden Retrievals’ hoorde van de vele dakloze honden, besloten ze om een groep van 18 honden over te laten vliegen. Voor deze honden is een kans gecreëerd op een betere toekomst. Een toekomst waarbij ze niet hoeven te vechten voor hun bestaansrecht en waarbij ze gegarandeerd zijn van voedsel, water en liefdevolle zorg.

Toen de honden ingevlogen werden op het vliegveld van Miami waren er meerdere dierenbeschermingsorganisaties en belanghebbenden aanwezig om de honden welkom te heten. Vanaf september werd er al getracht om de honden naar de Verenigde Staten te krijgen. Deze maand was het moment dan eindelijk daar!

Voordat ze aan een rooskleurige toekomst in de Verenigde Staten kunnen beginnen zijn ze eerst uitgebreid onderzocht door een dierenarts. Hierna zijn ze onder handen genomen door een trimmer. Alle viezigheid is uit hun vacht gewassen en de haren zijn weer in model. Een frisse eerste ontmoeting met hun adoptanten volgde. De honden werden met open armen ontvangen alvorens ze werden meegenomen hun nieuwe liefdevolle en warme huis. Vol vertrouwen naar een nieuwe toekomst!

Bron ©PiepVandaag.nl Inge van der Heide


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.