De onverwachte dood van zijn Duitse herder Chelsea was zo’n klap voor de Engelse Kevin Johnson, dat hij niet veel later zelf stierf. Volgens zijn tante was zijn hart gebroken. Ter nagedachtenis aan zijn geliefde hond liet hij al zijn geld na aan het asiel waar hij Chelsea vond.

hart
Foto via Wikimedia Commons 

Kevin en Chelsea waren onafscheidelijk sinds hij haar zeven jaar geleden uit het asiel haalde. Eerder had Kevin ook Duitse herders, en toen hij Chelsea in het asiel zag was hij verkocht.

‘Het was liefde op het eerste gezicht van beide kanten. Chelsea was ernstig mishandeld en dankzij Kevin kreeg ze een heel nieuw leven’, aldus de tante van Kevin, Myfanwy Gillham. ‘Chelsea was altijd bij hem, ze speelde de hele dag in de kwekerij. Hij nam haar overal mee naar toe.’

Twee maanden geleden vond Kevin zijn hond ineens in elkaar gezakt op de grond. Samen met een buurman bracht hij haar naar de dierenarts, waar bleek dat ze een beroerte had gehad. Hij moest Chelsea laten inslapen.

Kevin was hierdoor enorm van slag en verwaarloosde zijn bedrijf.

‘Twee maanden na de dood van Chelsea kreeg hij een hartaanval en werd hij dood op bed gevonden. We zijn er zeker van dat hij stierf aan een gebroken hart’, zegt zijn tante.

Kevin liet al zijn geld na aan het asiel waar hij Chelsea zeven jaar geleden vond, zodat hiermee andere honden gered kunnen worden. RSPCA Southridge Animal Center is erg dankbaar voor het forse bedrag van € 472.000,-.

‘Hier kunnen we de komende jaren zo veel goeds mee doen’, aldus een woordvoerder van het asiel.

Een hondenbehendigheidstraining- en speelveld wordt vernoemd naar Kevin en Chelsea om hun nagedachtenis te eren.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.