Afgelopen zondag is in Winterswijk aan de Vredenstraat een kat gevonden die bekneld zat in een vossenklem. Het dier leefde nog toen ze gevonden werd, maar was zo ernstig gewond dat een dierenarts de kat heeft moeten euthanaseren. De politie heeft gisteren laten weten dat de kat zeker een paar dagen vast heeft gezeten in de klem.

vossenklem
Winterswijk | Foto via borden.plaatsengids.nl

De politie heeft de vossenklem in beslag genomen, maar tast nog in het duister wie deze daar heeft neergelegd. Mensen die mogelijk meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de dierenpolitie via het telefoonnummer 144.

Vossenklemmen zijn verboden in Nederland, maar het is helaas niet de eerste keer dat een dergelijke klem wordt gevonden. In Nieuwe Pekela raakte vorig jaar juli ook een kat zwaargewond toen ze in een vossenklem terechtkwam.

De achtjarige kat, Moes, moet een voorpoot missen, maar heeft het wel overleeft. Het dier was niet meer thuisgekomen. Vier dagen later werd ze in de tuin van de buren gevonden met de enorme klem om haar pootje.
Waarschijnlijk is ze ergens in de velden bij Nieuwe Pekela in de klem gestapt en heeft ze zwaar gewond met de klem nog om haar pootje zeker een halve kilometer afgelegd.

Een andere kat, Kimi, raakte vorig jaar zwaargewond toen zij in een wildklem stapte in Zaandam.

In februari vorig jaar nog kwam een jonge hond met zijn kop in een dergelijke klem. Het dier overleefde het wonderwel.

Bron: De Gelderlander ©PiepVandaag.nl