Ook dit jaar houdt Allesduurzaam.nl weer een verkiezing voor het duurzaamste merk van Nederland.  De winnaar van 2010 en 2011, Weleda, ontving de wisselprijs op de Dag van de Duurzaamheid. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt op het Nationaal Sustainability Congress 2012 dat 20 november wordt gehouden.

duurzaamste merk

In de maand oktober dongen bijna 60 merken mee naar de duurzaamheidstitel. Bezoekers van Allesduurzaam.nl konden stemmen op hun favoriete merk. Op 1 november werd de tussenstand berekend en werd de top tien samengesteld. In de top tien staan onder andere: Gulpener bier, De Vegetarische Slager, Primavera, Triodos bank en Ekoplaza. Na 15 november gaat men verder met de top drie. Er kan nog tot 15 november gestemd worden op de top 10.

Als u uw stem uitbrengt is het mogelijk om een motivatie te geven en het is belangrijk dit te doen. Duurzaamheid is namelijk een breed begrip en in uw motivatie kunt u aangeven welk aspect voor u doorslaggevend is. Uw feedback zal bedrijven motiveren verder te gaan op de ingeslagen weg  en wellicht het duurzame assortiment te verbreden.

Bron: Allesduurzaam.nl ©PiepVandaag.nl Gijsbert van Gils