Op de Appelaarsedijk in Fijnaart heeft een jager twee mannen neergeschoten. Ze stonden te praten in de voortuin van een huis, toen de jager een fazant wilde schieten, miste, nog eens schoot en toen de twee nietsvermoedende mannen raakte.

jager schiet mannen

Eén van de twee mannen, Piet Janssen, werd op zijn hand en in zijn oog geraakt. Zijn bril was zijn redding:  “Het is goed afgelopen, maar zonder die bril was ik nu waarschijnlijk blind geweest”. Zijn rechteroog behoorlijk blauw en opgezet. De tweede man, Wim Nieuwkerk, werd ook in zijn gezicht geraakt, maar was er minder slecht aan toe.

Nieuwkerk zag een jager weglopen. Nadat hij Janssen had geholpen, is hij achter de jager aan gegaan om verhaal te halen. “Hij was al naar huis aan het kuieren toen ik ‘m achterhaalde. Ik zei tegen hem ‘weet je wel wat je hebt gedaan? Je hebt ons voor onze donder geschoten, je hebt iemand lek geschoten.’ Het enige wat hij toen zei was dat ie verzekerd was en niet wist dat mijn woning waar we geraakt werden, er stond. Echt een ongelooflijke reactie. Ik kan er nog niet bij.”

De Partij voor de Dieren pleit al jaren voor een verbod op de plezierjacht en uit het nieuwe regeerakkoord blijkt daar nu ook een meerderheid in de Tweede Kamer voor te zijn.

Bekijk hieronder de reportage van Omroep Brabant:

Bron: BN De Stem ©PiepVandaag.nl