Afgelopen zondag zijn zogenaamde bontinspecteurs van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren en de Dierenbescherming Amsterdam de straat op gegaan om bontdragers te op de bon te slingeren voor het dragen van kragen gemaakt van vossen, wasbeerhonden, coyotes en konijnen. Aanvullend zijn er de hele week posters in Amsterdam te zien met een bekeurende wasbeerhond of konijn. Het is de bedoeling om mensen zich er van bewust te maken dat de bontrand aan hun jas vaak echt bont is.

bont voor dieren bontinspectie
Foto: Bont voor Dieren

“De reacties op straat waren overwegend positief, zo waren er veel mensen die geen enkel idee hadden van het dier om hun nek. Het voorlichtingsmateriaal over de vreselijke omstandigheden waaronder vossen of wasbeerhonden aan hun einde komen werd aandachtig gelezen. Hoewel de bontkraag niet meteen afgedaan werd, werden mensen toch aan het denken gezet. Diverse bontdragers beloofden nooit meer bont te kopen nu ze wisten wat er achter zo’n fashion statement zit. Eén meisje met een enorme kraag van wasbeerhondenbont besloot hem zelfs ter plekke af te doen en doneerde hem aan Bont voor Dieren voor voorlichting op scholen,” aldus bont voor dieren en de Dierenbescherming Amsterdam.

Wilt u meehelpen bontdragers voor te lichten over de herkomst van hun bontje? Dat kan! Op bontkragen.nl/bekeurmee, is de bekeuring te downloaden of te versturen.

Op de site van Bont voor Dieren zijn een video en foto’s te vinden van de actie.

Bron: Persbericht Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl