De Vlaamse dierenopvang Zwerfkat in Nood kreeg in september een katje uit Griekenland binnen. Cherry komt van het eiland Samos en was overgevlogen voor een levensreddende operatie aan haar middenrif.

operatie
©Zwerfkat in Nood

Het kitten van vier maanden oud werd aangetroffen tijdens een sterilisatie-actie. Ze was aangereden, met een ernstige middenrifbreuk tot gevolg. Hierdoor ontstonden ademhalingsproblemen en zonder operatie zou ze het niet redden. Haar lever, milt en darmen zaten zelfs in de borstholte! In Griekenland kon men haar niet opereren, gelukkig wilde Zwerfkat in Nood haar een kans geven. Maar liefst drie dierenartsen klaarden de zeer gecompliceerde klus. De operatie duurde 1,5 uur waarna Cherry aan de beademing lag en zelfs in coma raakte.

Gelukkig was de operatie geslaagd, maar het leven van dit kleine katje hing nog aan een zijden draad. Ze lag zelfs in een zuurstofbox. Na een zeer kritieke nacht waarin de zenuwen van de medewerkers erg gespannen waren, bleek Cherry eindelijk stabiel te zijn. Een paar dagen later was ze voldoende hersteld om te verhuizen naar het opvanggezin, een hele opluchting voor haar verzorgers:

“Cherry is zo blij, zo lief, zo vrolijk. Ze wil niets liever dan op schoot liggen, lekker kroelen en knuffelen. Verloren schade inhalen. En ze mag nu eindelijk kitten zijn! Ze voelt zich goed, is niet meer benauwd, ze is GERED. We zijn zo blij dat we haar deze ultieme kans hebben gegeven, ze is het dubbel en dwars waard. Lieve, lieve Cherry, kleine kitten van ons. Nu kun je eindelijk ademen en de wereld gaan veroveren. En wij kunnen opgelucht achterover leunen en gewoon genieten van jou…”

Kijk eens in dit filmpje hoe goed het nu met Cherry gaat. 

Bron: Vzw Zwerfkat in Nood ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde