China staat zeker niet bekend als een diervriendelijk land, op PiepVandaag.nl is geregeld te lezen over de illegale handel in dieren en dierlijke producten als ivoor en de hondenvleesindustrie. Maar ook blijken er gruwelijke souvenirs te koop. Op verschillende treinstations zijn sleutelhangers en kettingen verkrijgbaar met levende dieren. In China is geen wetgeving op het gebied van dierenrechten, dus is dit volkomen legaal. En dit gebeurt al jaren!

souvenir
Dieren in plastic zakjes stikken binnen korte tijd | Screenshot video

Kleine plastic zakjes met levende diertjes zoals schildpadjes, vissen, salamanders of kikkers worden verkocht als sleutelhanger of hanger voor mobiele telefoons. En om de verkoop nog een beetje op te krikken, wordt verteld dat deze hangers geluk brengen. Voor zo’n $1,50 ben je trotse eigenaar van je ‘zakje geluk’.

Verkopers vertellen dat het water waar de dieren in zitten gekristalliseerd zuurstof en voedingsstoffen bevat en dat de dieren daarom langere tijd kunnen overleven. De werkelijkheid is dat de dieren binnen een aantal uren of dagen, nadat het zakje is dicht gemaakt, zullen stikken of verhongeren.

Het ‘beste scenario’ is dat deze dieren bevrijd worden uit hun plastic gevangenis en gehouden worden als huisdier door mensen die het goed met hun dier voor hebben. Maar helaas komt dit maar weinig voor. In een land waar schildpad een populair gerecht is, kan deze ‘sleutelhanger’ ook gebruikt worden als snelle hap.

Dit is natuurlijk te gek voor woorden en deze dieren hebben onze hulp nodig. Vind je dit ook, teken dan deze petitie.

Zo zijn de diertjes opgesloten in plastic zakjes. Waarschuwing: schokkende beelden.

Bron ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen