Met grote verontwaardiging is er in China gereageerd op beelden van de Centrale Chinese Televisie (CCTV) waarop te zien is dat apen worden gedood met zelfgemaakte geweren en vervolgens worden gevild. Op de schokkende beelden is onder andere te zien hoe één van de apen in het gezicht wordt geschoten en door een stroper hard tegen de grond wordt geslagen om te zien of hij nog leeft.

Screenshot CCTV
Screenshot van de opnamen gemaakt door het CCTV | Foto via: Wildlifenews.co.uk

CCTV heeft ontdekt dat er in restaurants in het oosten van China bedreigde diersoorten worden geserveerd waaronder apen. Het zou niet alleen gaan om openbare restaurants maar ook om banketten van lokale overheden. Daarop werd door CCTV een onderzoek gestart naar stroperij en de handel in vlees van beschermde dierensoorten.

Na de uitzending werden onmiddellijk vier ambtenaren ontslagen, vijf stropers gearresteerd en zijn er diverse markten, winkels en restaurants gesloten. De State Forestry Administration is ook een eigen onderzoek begonnen en sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen. Daarbij zijn harde maatregelen aangekondigd om het stropen van en handelen in bedreigde diersoorten tegen te gaan.

Bron ©PiepVandaag.nl