3 maanden na het overlijden van Peter Koekebakker is bekendgemaakt dat de grondeigenaar het terrein waar de opvang op staat wil verkopen. Op de dag van de crematie van Peter stond opeens een ‘te koop’ bord op het asiel. Peter Koekebakker overleed in Zuid-Spanje op 31 maart jongstleden op 58-jarige leeftijd. Gedurende zijn leven redde Peter duizenden dieren in nood.

Peter Koekebakker
Sluitingsgevaar dreigt voor opvang Peter Koekebakker | Foto: Facebookpagina Peter Koekebakker

Niet alleen heeft hij veel dieren in nood geholpen, ook gaf hij veel aandacht aan de misstanden in Spanje. In 2005 richtte Peter, met steun van de Spaanse stichting Prodean, de opvang Animal in Need op in La Linea de la Concepción, Andalusië. De honden uit het plaatselijke dodingsstation redde hij en ving hij op. Hij heeft niet alleen veel gedaan voor honden en katten maar ook andere dieren zoals paarden, ezels, etc.  Maar het levenswerk van Peter wordt nu bedreigd. De eigenaar wil het terrein per se verkopen en de enige mogelijkheid om de opvang te ‘redden’ is als de stichting deze kan kopen zodat de honderden dieren die hier leven ook daadwerkelijk op zorg en opvang kunnen blijven rekenen. Anders wordt het verkocht en zullen de dieren moeten worden geruimd, zoals Animal in Need SCF op haar facebookpagina beschrijft. Het gaat om €165.000 euro. Vanuit Animals in Need SCF is er een rekeningnummer beschikbaar gesteld voor donaties om het geld bij elkaar te krijgen voor de koop van het terrein.

Voor 15 euro kan Animals in Need SCF een vierkante meter van de grond kopen, en dus door 15 euro te doneren sponsort u een vierkante meter grond. Ook kleinere bedragen zijn welkom.

De donatie kan gedaan worden op rekeningnummer: NL11RABO 0381 6547 96 t.a.v de Second Chance Foundation/animalinneed te Poeldijk.

https://www.facebook.com/AnimalInNeedSCF/photos/a.563293867040126/2248444708525025/?type=3&theater

Wij hopen dat dit bedrag snel bij elkaar wordt gebracht zodat het team van Animal in Need SCF door kan met het levenswerk van Peter Koekebakker voort ze zetten. Andalusië is één van de deelstaten in Spanje waar de meeste dieren gedumpt en mishandeld worden. Het is daarom van essentieel belang dat de opvang blijft bestaan.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer