Op 31 maart is Peter Koekebakker in Zuid-Spanje overleden. Peter heeft gedurende zijn leven duizenden dieren in nood gered en geholpen: honden, katten, paarden, varkens, etc. Alle dieren konden op zijn onvoorwaardelijke steun rekenen. Juist in Zuid-Spanje, waar veel gevallen van dierenmishandeling en verwaarlozing zijn, was de inzet en hulp van Peter van onschatbare waarde. Niet alleen heeft hij veel dieren in nood geholpen, ook gaf hij veel aandacht aan de misstanden in Spanje. Peter Koekebakker was 58 jaar oud.

Peter Koekebakker
In Memoriam: Peter Koekebakker | Foto: Facebookpagina Peter Koekebakker

La Linea-Animal in Need

In 2005 richt Peter, met steun van de Spaanse stichting Prodean, een opvang Animal in Need op in La Linea de la Concepción, Andalusië. De honden uit het plaatselijke dodingsstation redt hij en vangt hij op. Hij bouwde toentertijd eigenhandig provisorische hokken en kennels voor deze honden. Door zijn harde werk en enorme inzet groeit de belangstelling voor en de steun aan de opvang, waardoor Peter in staat is de omstandigheden te verbeteren en meer dieren in nood te redden. Op een gegeven moment werd het dodingsstation door de gemeente gesloten en de verzorging van de lokale honden aan Peter overgedragen. Dit betekent dat Peter verantwoordelijk wordt voor het ophalen en medisch verzorgen van dieren in nood. Vaak deed hij dat, samen met de politie, op alle mogelijke uren. Vaak trof Peter zeer ernstige vormen van dierenleed aan, en kon hij, dankzij zijn onvoorwaardelijke inzet, veel dieren meer ellende besparen.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Door zijn werk zag Peter onbeschrijfelijk dierenleed. Ondanks de wreedheden was hij, samen met zijn team, altijd aanwezig voor de dieren. Een ander belangrijk werk van Peter en de opvang was het informeren van de lokale bevolking over onderwerpen als castratie en sterilisatie van huisdieren. Op deze manier kon er ook gewerkt worden aan sociale verandering. Ook heeft Peter ervoor gezorgd dat veel honden een mooie toekomst kregen in landen zoals Nederland en Denemarken. Hij zorgde er altijd voor dat alles in orde was zodat de honden probleemloos het land konden verlaten richting hun gouden mandjes.

Foto: Facebookpagina Peter Koekebakker

Met zijn enthousiasme wist hij grote partners te vinden die de opvang steunden, zoals Dagblad de Telegraaf, luchtvaartmaatschappij Transavia, Botéba, Mol Diervoeders, Faunaland, Dijkstra Plastics BV Haaksbergen en Bennie Holtkamp en zijn partners. Ook werd er veel bereikt met de Dierendagactie en Luchtbrugactie, beiden op initiatief van de Telegraaf. Natasja Froger en Rob Hoogland zijn ambassadeurs van de opvang. André Hazes en zijn vrouw Monique Noel adopteerden een hond via Peter, net als velen anderen. Peter was de grote drijfkracht van de opvang. Zijn vrijwilligers zullen zich blijven inzetten voor de vele dieren in nood in Andalusië. Kort na Peter’s overlijden plaatsten ze een oproep voor hulp op facebook:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
AnimalsToday.nl had contact met Peter Koekebakker om hem in Spanje te bezoeken en hem te interviewen over zijn bijzondere werk voor dieren in nood. We vinden het ontzettend jammer dat dit niet gelukt is, want we wilden via deze weg aandacht geven aan Peter’s belangrijke werk en hiermee meer steun voor de dieren in Zuid-Spanje genereren. Klik hier voor meer informatie over het steunen van Animal in Need of het adopteren van honden uit de opvang.

Wij wensen Peter’s familie, vrienden en het hele team van La Línea-Animal in Need veel sterkte bij het verwerken van dit groot verlies.

Bron:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer