Een dierenkliniek speciaal voor katten in het Ierse graafschap Dublin heeft de perfecte baan voor kattenliefhebbers: men zoekt een fulltime knuffelaar.

kattenknuffelaar
Een kattenkliniek is op zoek naar een heuse kattenknuffelaar | Fotocredit: Tambako the Jaguar Flickr via Compfight cc

Hou je van katten, dan heeft een dierenkliniek in Ierland een vacature die je als muziek in de oren zal klinken. Just Cats Veterinary Clinic in Clonsilla is, zoals de naam al zegt, een kliniek speciaal voor katten. Honden zijn er niet welkom, om het bezoek aan de kliniek voor katten zo prettig mogelijk te maken. Om de patiënten op hun gemak te stellen wil men nu een fulltime kattenknuffelaar aanstellen. Aaien, aaien en nog eens aaien is onderdeel van de taakomschrijving.

Kattenfluisteraar
In de vacature staat onder meer:

“We zijn op zoek naar een persoon die wil samenwerken met onze katvriendelijke medewerkers in een dierenkliniek waar geen honden worden behandeld. De ideale kandidaat heeft zachte handen waarmee katten gedurende lange tijd geaaid kunnen worden. We vragen ook om iemand met een zachte stem en het vermogen met katten te fluisteren, om de zenuwen van sommige van onze patiënten tot rust te brengen. Het is een pré als je de verschillende manieren waarop een kat kan spinnen van elkaar kunt onderscheiden.”

Via sociale media kan de oproep van dierenkliniek op veel belangstelling rekenen. Kattenmensen posten foto’s op Twitter (@justcatsdublin) waarin ze met katten knuffelen als referentie.

Dierenverpleegster Roisin Foran werd geïnterviewd door radiostation 98FM, om te vertellen over de positie:

“De dierenartsen en assistenten hebben het de hele dag druk om de boel draaiende te houden. We hebben iemand nodig die ons kan helpen en de katten kan verzorgen, zodat ze niet denken ‘o, ik voel me vreselijk en ik zit hier in een kennel, ik weet niet waar ik ben en ken deze mensen niet…”

Lijkt het je wat, om heerlijk met katten te kroelen? Al woon je niet in Ierland en is deze dierenkliniek helaas te ver weg, bij het plaatselijke dierenasiel is men vast ook blij met lieve kattenknuffelaars.

Bronnen: DublinLive, IrishCentral ©Animals Today Angelique Lagarde