Om Dierenbescherming Curaçao af te houden van het plan om zwerfdieren te gaan vangen en doden, hebben Feed Friends Foundation, Rescue Paws Curacao Foundation, Stichting Dierenhulp Nederland en TES DOG Foundation besloten samen een kort geding aan te spannen. De Curaçaose dierenbescherming deed recent een oproep om tegen betaling mee te helpen dieren van straat te halen.

Kort geding tegen vangen en doden zwerfdieren Curaçao
Puppy’s Curaçao | Foto: Stichting Dierenbescherming Curaçao

De Curaçaose dierenbescherming start binnenkort een grote vangactie van zwerfdieren, met een vergoeding voor de deelnemers die honden en katten van straat gaan plukken. Stichting Dierenbescherming Curaçao zegt gedwongen te zijn om zwerfdieren te gaan doden wegens gebrek aan opvangplekken. Het afmaken van deze dieren is echter bij wet verboden. Bovendien heeft deze ‘dierenbescherming’ verzaakt om opvangplekken te creëren – en is dus ernstig in gebreke gebleven.

Kort geding tegen het vangen en doden van zwerfdieren op Curaçao
Dierenbescherming Curaçao is ernstig in gebreke gebleven | Foto’s: Stichting Feed Friends

Tegen het vangen en doden van zwerfdieren

Het kort geding zal plaatsvinden op dinsdag 14 februari om 10.30 uur in het Gerechtsgebouw aan de Emancipatie Boulevard Dominico F. “Don” Martina nr 18. Het betreft een openbare zitting, wat betekent dat toehoorders welkom zijn. Het moet echter wel beschaafd blijven:

“Wij verzoeken alle personen die aanwezig wensen te zijn alle regels m.b.t. kledingvoorschriften te volgen, op tijd te komen en zich te allen tijde respectvol te gedragen jegens anderen. Vechten voor dieren doen we samen, op een nette en respectvolle manier.”

.

Kort geding tegen vangen en doden zwerfdieren Curaçao

Petitie

Om Dierenbescherming Curaçao te stoppen heeft House of Animals een petitie opgezet, waarin de overheid word gemaand tegen Curaçao te zeggen dat het doden van zwerfdieren tegen de wet is. De petitie is hier te tekenen, mede als als steun in de rug voor de dierenwelzijnsorganisaties die het kort geding aanspannen.

Bron:

Petitie: ‘Stop het doden van honden en katten op Curaçao’

©AnimalsToday.nl BVR